Frälste nye tränaren – med sen kvittering

Uppdaterad 2016-11-21 | Publicerad 2016-11-20

Dramatiskt slut när Milan och Inter kryssade

Stefano Pioli var på väg mot en tung tränardebut i Inter.

Då klev Ivan Perisic fram och kvitterade i prestigemötet med Milan – i den 92:a minuten.

– Det var inte perfekt men vi gav vår själ, säger Pioli efter 2–2 i Derby della Madonnina slutade 2–2.

Stefano Pioli och Ivan Perisic jublar efter 2-2-målet.

Det blev inte den nytändning Inter hade hoppats på när Frank de Boer inför säsongen tog över som tränare. Efter en trög inledning i både ligan och Europa League valde ledningen att sparka holländaren redan efter 14 matcher.

För knappt två veckor sedan presenterades den förre Lazio-tränaren Stefano Pioli som de Boers ersättare och i kväll klev han för första gången in som tränare på San Siro – med en rivstart mot lokalrivalen Milan.

Och det såg knappast ut att bli någon drömdebut för managern. Mycket på grund av Milan-anfallaren Suso som hade vaknat på rätt sida inför prestigemötet.

Med tre minuter kvar av den första halvleken höll sig spanjoren framme på en kontring och böjde vackert in 1–0 efter en kontring.

Först sen Zlatan

Inter kom dock igen snabbt i andra och kvitterade efter att Antonio Candreva avfyrat en bomb rakt upp i krysset bakom en chanslös Gianluigi Donnarumma.

Men med knappa timmen spelad såg det återigen ut som att Suso skulle bli Milans stora derbyhjälte.

Detta när 23-åringen fick en passning snett bakåt från Carlos Bacca och sedan fintade bort mittbacken Joao Miranda innan han placerade in bollen vid bortre stolpen.

I och med det målet blev Suso, enligt statistikföretaget Gracenote, förste Milanspelare att göra två mål mot Inter sedan en viss Zlatan Ibrahimovic våren 2012.

Perisic räddade poäng

Men sista ordet skulle gå till de blåsvarta.

I en desperat slutforcering lyckades laget få in en kvittering i den 92:a minuten. Detta när Ivan Perisic höll sig framme på en nickskarv och tryckte in 2–2 från nära håll efter en hörna.

Kroaten räddade därmed en pinne åt Stefano Pioli i tränardebuten och såg till att Inter klättrade två placeringar upp till nionde plats.

– Det var inte perfekt men vi gav vår själ och det var det jag bad om innan matchen, säger Pioli enligt La Gazzetta dello Sport och tillägger:

– Vi tycker inte att vi förtjänade att förlora.

Milan däremot gick miste om möjligheten att gå upp som ensam tvåa och är kvar bakom Roma som trea.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se