Sedan firade stjärnan med att skrika "håll käften" – och hyscha mot den franska pressen.

Senare på kvällen var han ångerfull.

Samir Nasri, 24, har blivit kritiserad i Frankrike och är inte helt omtyckt i England efter sitt kontroversiella klubbyte från Arsenal till Manchester City.

Han har i mångas ögon blivit en symbol för dagens spelare som bara tänker på pengarna.

I EM-premiären fick han en liten revansch på sina belackare.

Efter att Joleon Lescott gett England ledningen på nick i den 30:e minuten tog Nasri Frankrike tillbaka in i matchen fem minuter före paus. Med ett avigt skott ställde han Joe Hart i det engelska målet.

– Samir är en klok spelare. Han sköt hårt genom en klunga med flera spelare. Det var ett fint mål, sa Joe Hart, till vardags lagkamrat i Manchester City.

Sa ”håll käften”

Efter målet satte Nasri upp ett finger mot munnen och hyschade. Stjärnan ska även ha sagt "Ferme ta gueule", vilket betyder "håll käften" på franska.

Efter matchen bekräftade han att gesten var riktad mot fransk media som kritiserat Nasri för att inte ha gjort mål.

– Den var mot er, sa ha på presskonferensen.

Nasri fick en smäll mot knäet och bar en ispåse när han tog emot priset som planens spelare.

Senare på kvällen var Manchester City-spelaren ångerfull. Till Téléfoot sa han att firandet var ett resultat av frustration.

Händelsefattig match

Matchen var annars den mest händelsefattiga hittills i mästerskapet. Tempot var lågt och spelarna tycktes tyngda av värmen i Donetsk.

James Milner hade en jättechans att göra 1–0 i första halvlek när han rundade Hugo Lloris, men skottet gick utanför. Frankrike dominerade andra halvlek, men hade svårt att skapa heta chanser.