Jansson ber om ursäkt till fansen

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-01-18

Nära att blir syndabock mot Cesena

Pontus Jansson gladdes nog lite extra åt Torinos 3-2-seger mot Cesena.

I slutminuterna höll svensken på att bli syndabock när han tog bollen med handen – och Cesena lyckades kvittera på den efterföljande straffen.

– Jag är ledsen för straffen, säger han till klubbens hemsida.

Torino skaffade sig tidigt en 2-0-ledning mot Cesena bland annat efter att Alexander Farnerud assisterat Marco Benassi till 1-0 efter 20 minuter.

Men med två straffmål lyckades Cesena hämta upp underläget. Och det var en svensk som orsakade den senare straffen, med bara fem minuter kvar av ordinarie matchtid.

Mittbacken Pontus Jansson tog bollen med handen i straffområdet och Franco Brienza sköt in kvitteringen.

"Gled på grund av konsgräset"

Men bara två minuter senare svarade Torino och Maxi Lopez med att sätta vinstmålet, till 3-2.

Efter matchen bad Pontus Jansson om ursäkt för straffincidenten till supportrarna.

– Jag är ledsen för straffen, jag tycker att domaren tog rätt beslut. Troligen gled jag på grund av konstgräset och nuddade därför bollen. Tack och lov vann vi, säger han till klubbens hemsida.