Ödegaard debuterade för Real Madrid

Publicerad 2015-02-08

Hoppade in med 20 minuter kvar

16-årige Martin Ödegaard fick ligadebutera när Real Madrid Castilla tog emot Athletic Bilbao B. Norrmannen hoppade in med tjugo minuter kvar och var i slutminuterna inblandad i en situation som sånär gav Real segern i 2-2 matchen.

Martin Ödegaard fick under lördagen göra sin tävlingsdebut för Real Madrids reservlag. Tidigare hade 16-åringen enbart spelat en träningsmatch - men i mötet med Athletic Bilbao B fick han göra sin officiella debut. Redan innan matchstart var det flertalet supportrar som ropade Ödegaards namn och ett flertal norska supportrar var på plats för att kolla på stjärnskottet.

Släppte in kvitteringsmål

I den 71:e minuten valde Zinedine Zidane att byta ut Álvaro Giménez och sätta in Martin Ödegaard - vid en 2-1 ledning för Real Madrid Castilla. Norrmannen, som spelade med nummer 15 på ryggen, utgick från en position på högermittfältet men vandrade inåt banan ju längre matchen led. Det började dock inte bra för 16-åringen - då hans Real snabbt släppte in ett kvitteringsmål.

Under sina dryga 20 minuter på planen hann Ödegaard visa prova på några fina kombinationer, dribbla av en Bilbaoförsvarare och få ansvaret vid såväl en frispark som vid hörnorna. Men även göra flertalet felpassningar och en del bolltapp.

Leder ligan

I den 94:e minuten blev Ödegaard sånär matchhjälte - då han slog en hörna som hans lagkamrater var ytterst nära att göra mål på.

Matchen slutade 2-2 och Ödegaards Real Madrid Castilla ligger fortsatt etta i Segunda B, tredjedivisionen i Spanien, det ska dock sägas att såväl Huesca som Real Union kan gå om laget.

Den före detta Allsvenskaspelaren, Eero Markkanen, är skadad och deltog således inte i matchen.