Uppdaterad 2015-08-05 | Publicerad 2015-08-04

Satte 2-0-målet när Real Madrid slog Tottenham

Bale.

För två år sedan lämnade Gareth Bale, 26, Tottenham för spel i Real Madrid.

I sin första match mot sin förra klubb blev han i dag målskytt när Real Madrid besegrade Tottenham med 2-0.

– Jag var lite trött på slutet, men jag är glad över att jag fick göra mål, säger han.

När Gareth Bale lämnade Tottenham för Real Madrid sommaren 2013 blev han tidernas dyraste fotbollsspelare sedan den spanska klubben betalat nära en miljard kronor.

I dag ställdes han för första gången sedan flytten mot sin förra klubb när Real Madrid och Tottenham möttes i Audi Cup – och blev målskytt direkt.

Med tio minuter kvar av matchen var det han som med ett långskott kunde smälla in 2-0 vid den vänstra stolpen och fastställa segerresultatet.

– Jag var lite sliten på slutet, men jag är glad över att jag fick göra mål, säger han efter matchen enligt vg.no.

"Var helt klart svårt"

Ledningsmålet kom i matchminut 36 i den första halvleken när Isco med precision nådde James Rodriguez som kunde nicka in 1-0 bakom Michel Vorm i Tottenham-målet.

– Det var helt klart svårt. De spelade väldigt bra. Deras säsong drar ju i gång snart och de är i bättre form än oss, men vi är glada över att vi kunde vinna matchen, säger Bale.

Dagens seger innebär att Real Madrid på onsdag spelar final i Audi Cup där man ställs mot antingen Milan eller Bayern München.

Noterbart är att Madrid-laget under hela turneringen har klarat sig utan Karim Benzema och Christiano Ronaldo som har tvingats att stanna hemma på grund av skador.