Uppdaterad 2015-12-21 | Publicerad 2015-12-20

Totalförnedring i derbyt – nådde tvåsiffrigt

Malmö FF släppte in åtta mål mot Real Madrid.

Nu är de inte längre sämst för säsongen.

Rayo Vallecano gjorde visserligen två mål men släppte samtidigt in tio (!) i derbyt som förvandlades till en ren och skär mardröm.

Malmö FF

Inom loppet av 15 minuter hann Rayo Vallecano vända 0-1 till 2-1 borta mot Real Madrid och även dra på sig ett rött kort.

Det var bara början på en fullständigt galen eftermiddag.

Två röda

I den 25:e minuten satte Gareth Bale 2-2 bakom Yoel Rodriguez och tre minuter senare orsakade Raul Baena straff – och drog på sig rött kort. Cristiano Ronaldo förvaltade straffen på bästa sätt fram till 3-2 och därefter gick det bara utför för ett decimerat Rayo.

Värre än MFF

”Los Blancos” vann till slut med hela 10-2, vilket innebär att Malmö FF inte längre är det lag som släppt in flest mål mot Real Madrid den här säsongen.

– Jag är nöjd över sättet vi reste oss på efter den tuffa inledningen. Huruvida domaren tog rätt beslut med de röda korten eller ej är jag fel person att svara på, säger Real Madrid-tränaren Rafa Benitez.

Det var den 8 december som ”Di Blåe” förlorade den sista Champions League-matchen med 0-8, vilket enligt fotbollshistorikern Martin Alsiö var den näst största förlusten i turneringens historia.

Dessförinnan – närmare bestämt 5 maj – hade Granada förlorat med 1-9 i ligaspelet mot Real Madrid.