Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-20

Oavgjort mot Gais – Özkan återigen skadad

AIK åkte på dubbla smällar i Göteborg.

Gabriel Özkan skadad på nytt – och bara en poäng borta mot Gais.

– Vi kommer trots allt i underläge och lyckas komma tillbaka, säger tränaren Mikael Stahre efter 2–2-matchen.

AIK Fotboll

Det var i den 67:e matchminuten som Jorge Ortiz slog en djupledsboll mot Gabriel Özkan.

Talangen ryckte loss på kanten, men föll till marken efter att ha fått ont i ena låret.

Det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är, men enligt AIK:s hemsida rör det sig om en bristning. En magnetröntgen kommer troligen att genomföras under tisdagen.

Trots att Özkan utgick lyckades dock AIK hämta in ett 0–2-underläge.

Obolo kvitterade

Gais fick 1–0 efter ett självmål (en AIK-back styrde in Tommy Lycéns inlägg) och Pär Ericsson ökade på ledningen i den 38:e minuten med en språngnick.

Bara två minuter kom AIK:s replik. Martin Kayongo-Mutumba fixade reduceringen.

– Det var viktigt att vi fick det målet före pausen, säger Mikael Stahre till Canal Plus.

I den 77:e minuten lyfta Jorge Ortiz in en frispark, som Ivan Obolo nickade in.

Båda lagen hade sedan riktigt bra chanser att avgöra matchen. AIK:s Bojan Djordic brände ett friläge och Gais brasse Romarinho hade ett skott i stolpen.

– I andra halvlek var det klasskillnad, säger Mikael Stahre.