IFK hyllades trots förlusten

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-05

Utslagna ur Europa League

Stefan Selakovic skapade spänning med en drömträff i Europa League-kvalet mot AZ Alkmaar men IFK Göteborg kunde inte hämta sig från 0-2-förlusten i Holland.

Tobias Hysén brände ett friläge och Hannes Stiller öppet mål när laget, trots en riktigt bra insats, föll med 1-2 totalt.

Trots att laget nu är utslagna ur kvalet hyllades hemmaspelarna av publiken efter matchen.

– Vi gjorde en bra match, men vi tog inte reda på chanserna, sade tränaren Jonas Olsson till TT.

IFK Göteborg

IFK Göteborg hade en tuff uppgift med 0-2 från första mötet med storfavoriten AZ Alkmaar. Men det var ett imponerande IFK som direkt tog tag i returmatchen på Gamla Ullevi.

Drömträff från Selakovic

Efter 67 minuter skapade också Stefan Selakovic rejäl nerv i matchen. 33-åringen fick en dålig rensning rakt i gapet och placerade in bollen med ett snyggt vänsterskott från straffområdeslinjen.

Efter 85 minuter var Hannes Stiller sedan nära att få chansen att avgöra. Tobias Hysén grävde fram bollen till Stiller som fick öppet mål. 32-åringen drog till med höger men missade det vidöppna målet.

Räddades från förnedringen

IFK:aren räddades dock från den totala förnedringen av domaren som redan blåst av och gett AZ en billig frispark för Hyséns ruff mot målvakten i situationen innan.

Samma Hysén hade IFK:s kanske bästa läge, frånsett målet, när han blev friställd i slutet av första halvlek. Men fjolårets skyttekung kom för nära målvakten och missade.

IFK stod ändå upp matchen igenom och var det bättre laget. Men de riktigt heta chanserna fattades och fjolårstvåan i allsvenskan är ute ur Europa-spelet.

– Matchen mot Alkmaar var nyttig. Den visade att vi kan spela bra fotboll mot bra lag och det kan vi ha nytta av när serien fortsätter, säger Jonas Olsson.