”Vi visar att vi är bäst i stan”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-25

Guidettis succé fortsätter

Assist till 1-0 och själv målskytt till avgörande 2-0 efter en riktig delikatess.

Allt handlade om John Guidetti som var bäst på planen när Brommapojkarna slog Gefle med 2-1.

– Vi visar att vi är bäst i stan och där ska vi stanna, säger Guidetti till Fotbolldirekt.

Han blev spelklar till matchens mot Trelleborg och spelade fram till Olof Guterstams avgörande på tilläggstid. Det var tillräckligt för att övertyga tränaren Kim Bergstrand om att satsa på John Guidetti från start mot Gefle.

En minut och 40 sekunder tog det innan 18-åringen presenterade sig för sin tillfälliga hemmapublik. Pablo Pinones-Arce noterades som målskytt för 1-0 men målet var talangens.

Hyllas av lagkamraten

18-åringen gjorde bort sin gubbe till vänster och slog en passning rakt igenom straffområdet till en helt ren Pinones-Arce som slog in bollen i öppet mål redan efter 1:40.

– John är en jävel på att löpa. Han skapar ytor åt oss andra. Det är skönt att få sådana ytor och att ha en spelare som löper såpass mycket som han gör, säger Pinones-Arce till PPV.

Matchens huvudperson hann även med att skrika på straff i den första halvleken efter att ha fått en knuff i ryggen av Omar Jawo, men domaren Andreas Ekberg friade.

– Jag tycker att vi ska ha straff när han puttar ner mig. Men vi visar vilken jävla bra lagmoral vi har, säger Guidetti.

Lekte med Hugosson

Men Guidettis första mål för BP skulle komma, trots att BP fick spela med en man mindre hela andra havlek efter att Imad Chhadeh blivit utvisad.

Efter 57 minuter tog 18-åringen en ny löpning på djupet och den här gången var passningen perfekt. Talangen lade sedan retsamt bollen på ena sidan av Gefles målvakt Mattias Hugosson och löpte själv på den andra. Hugosson blev helt bortgjord och Guidetti kunde sedan enkelt lägga in bollen i öppet mål.

– Jag ser att målvakten kommer och jag petar den vid sidan om honom och rullar in den. Det viktigaste är att vi gör målen och det gör vi, säger Guidetti.

Inhopparen Jakob Orlov reduerade minuten senare för Gefle på pass från Alexander Gerndt men BP höll undan och vann med 2-1.

John Guidetti tvingades sedan kliva av efter 83 minuter och lindades kraftigt runt höger lår. Trots det log 18-åringen när han hyllades av hemmapubliken.

– Vi får en man utvisad, men är det bättre laget ändå. Vi visar att vi är bäst i stan och där ska vi stanna.