Buya Turay skadad – av svart magi?

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Mohamed Buya Turay missade Sierra Leones möte med Benin i söndags. 

Nu säger anfallaren att han dragit på sig en skada – orsakad av svart magi. 

”Det var en fälla placerad på hotellet för att jag skulle få elefantiasis”, skriver Buya Turay på Facebook

Buya Turay har haft en tung tid sedan han sköt SM-guldet till Djurgården i den sista omgången. 

På Fotbollsgalan berättade skyttekungen för Sportbladet att han varit sjuk och haft ont i foten, som han skadade i den sista matchen mot IFK Norrköping. 

Dagen efter galan åkte Buya Turay till Sierra Leone landslagssamling, men där har saker och ting blivit riktigt galet.

”Ville få min karriär förstörd”

Turay spelade mot Lesotho, men saknades sedan i söndagens möte med Benin. På Facebook skriver Buya Turay att anledningen till frånvaron är en skada i tån som orsakats av svart magi. 

För BBC berättar han vidare om den mystiska skadan. Enligt anfallaren kan skadan inte ha uppstått under matchen och det var först senare på hotellet som han började känna smärtan. 

– Jag informerade lagets fysioterapeut som inte kunde förstå vad som var fel och smärtan blev värre när vi var i bussen på väg till träningen. Smärtan blev ännu värre när jag kom till träningen och spred sig till hela foten och benet och då bestämde jag mig för att ringa några familjemedlemmar som tog mig till en medicinkvinna, säger Turay till BBC och fortsätter: 

– Medicinkvinna berättade att orsaken till tåskadan var att jag trampat på ett förhäxat föremål på Sierra Leones anläggning, lagt där av en person som ville att jag skulle få elefantiasis och på så sätt min karriär förstörd.

”Tror på allt som sagts”

Medicinkvinnan ska också ha sagt till Turay att hans karriär hade varit över om han åkt till sjukhuset och fått traditionell behandling. På Facebook skriver han också att personen som velat skada honom gjort det på grund av avundsjuka efter att han vunnit skytteligan i allsvenskan.

I ett inlägg på Facebook slår han också tillbaka mot personer som sagt att han fejkat sin skada för att han inte vill spela mot Benin.

Mötet med medicinkvinnan ska dock ha gett resultat och Buya Turay säger att han är på väg att återhämta sig efter skadan.

– Jag tror på allt som har sagts till mig. Jag har hört att sådana här saker har hänt tidigare på Sierra Leones läger. Nu har jag sett det med egna ögon, säger Turay.

Elefantiasis orsakas ofta av en parasitisk mask och kan i vissa fall utveckla stora svullnader i armar, ben eller genitalier.

Foto: Facebook
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.