Åtvidaberg nära att säkra kontraktet

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2012-10-20

Slog Gefle i regnig match

Åtvidaberg tog tre mycket sköna poäng på Strömvallen när Gefle besegrades med 2-1, deras första bortaseger sedan premiären.

Segern innebär att ”Bruket” klättrar upp på en åttondeplats och spelar med all sannolikhet i allsvenskan nästa år.

– Ingenting är klart, men det känns som att vi kan andas ut på ett annat sätt nu, säger matchvinnaren Tom Pettersson till TT.

Det ska till en historisk kollaps om Åtvidaberg inte spelar i allsvenskan nästa säsong.

Klassikerlaget gick upp från superettan förra säsongen och placerar sig efter 2-1-segern mot Gefle på den övre tabellhalvan.

Ledningsmålet kom i 19:e minuten då Gefles Olof Mård drällde med bollen på mittplan och en sylvass kontring senare kunde Imad Zatara stöta in 1-0 för gästerna.

2-0 kom via U21-landslagsmannen Tom Petterssons panna på en hörna tidigt i andra halvlek.

Pettersson, vanligtvis i backlinjen, fick agera mittfältare för dagen.

– Allt kom väldigt lägligt. Det är inte varje dag jag gör mål, men jag kanske måste fortsätta som mittfältare nu, säger Pettersson till TT.

Oremos första på 462 dagar

Gefle hade stundvis bra tryck på Strömvallen men lyckades inte få utdelning på sina chanser.

Mikael Dahlberg brände två, tre bra lägen – men ett mål skulle komma från ett oväntat håll.

Comebackande Johan Oremo byttes in och nickade in 2-1-målet.

Hans första sedan 16 juli 2011 då han förde Djurgården till seger mot Mjällby, 462 dagar sedan.

Åtvidaberg stod emot den avslutande anstormningen bra och kan med lättade hjärtan åka tillbaka till Kopparvallen.

Prodell skadad

Jobbigare är att Viktor Prodell verkade skada foten och linkade av planen i slutet av första halvlek och byttes ut i halvtid.

För Gefle ser det mörkare ut och Per Olssons gäng har med tre omgångar kvar bara fem poäng ner till Sundsvall, med en match mindre spelad, på kvalstrecket.

– Vi har haft en lång period utan varken insläppt mål eller misstag. Förr eller senare visste vi att det skulle komma, och det gjorde det nu, säger Per Olsson till TT.