Kalmar krossade Gefle

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-02

Skador stoppade inte serieledarna

Både Rasmus Elm och Patrik Rosengren tvingades bryta matchen innan en halvtimme spelats.

Resten av Kalmar brydde sig inte om det och utklassade Gefle på bortaplan.

Första halvlek var inte ens tjugo minuter gammal innan Patrik Rosengren fick linka av, efter vad som verkar vara en sträckning eller bristning i låret.

Åtta minuer senare blev Rasmus Elm stämplad av Jonas Lantto och ersattes av Lasse Johansson.

Minuten innan hade César Santín skjutit kvällens första av en lång rad mål.

Trots att Gefles replik kom bara fyra minuter senare, då Yannick Bapupa mycket snyggt slog in kvitteringen, var matchen – och kvällen – Kalmars.

”Vår grupp är väldigt stark”

– Vi började inte så jättebra men det gick bra till slut. Jag tycker vår grupp är väldigt stark i år, och vi har många spelare som kan komma in och ersätta dem som startar i matchen, säger anfallaren Cesar Santin till PPV.

I matchens 37:e minut gjorde David Elm kvällens första mål av två och bara minuter senare slog Santín till igen. När bara två minuter återstod av matchen var det så vårsäsongens skyttekung Patrik Ingelstens tur att skjuta ett hårt skott som Mattias Hugosson i Geflemålet tvingades släppa. Ingelsten slog sedan behärskat in returen som innebar 5–1 till gästande Kalmar.