Guardiola på läktaren när Citys slogs ut

Joe Hart gjorde en jättematch – men Manchester City är utslaget ur Champions League.

Barcelona vann med 1-0 på Camp Nou efter Lionel Messis stora show.

– Till och med Cityspelarna njöt av Messi, säger Ivan Rakitić.

Manchester City föll med 2-1 mot Barcelona på hemmaplan. I returen hoppades de på en vändning.

Men Lionel Messi hade andra planer. Barçastjärnan var på lekfullt humör och storspelade i den första halvleken.

När han tunnlade James Milner kunde besökande Pep Guardiola knappt tro sina ögon på läktaren.

Även när Messi stod för en fenomenal framspelning till Ivan Rakitićs 1-0 hade Bayern München-tränaren svårt att tygla sina känslor och gömde sig bakom sin halsduk.

City brände straff

Guardiola såg inte jättesugen ut på att tvingas möta Barcelona redan i kvartsfinal. För dit hade spanjorerna inga större problem att ta sig. Luis Suarez var nära att öka på till 2-0 innan paus, men avslutet gick i stolpen.

City försökte få in en kvittering i den andra halvleken. I den 77:e minuten kom läget efter att domaren blåst straff när Sergio Agüero fallit i straffområdet. Anfallaren tog själv hand om straffen – men Marc-Andre ter Stegen räddade.

Suarez stod för sin andra, och Barcelonas tredje, ramträff när han prickade ribban med fyra minuter kvar. I slutet hade Messi ett superläge att punktera matchen, men Joe Hart, som räddade City från storförlust, stod återigen i vägen. Barcelona vann ändå åttondelsfinalen med 1-0 (totalt 3-1) och seglar vidare i Champions League.

”Vi tog det lugnt”

Efteråt hyllade alla Messi.

– Till och med Cityspelarna har njutit av att se Messi spela. Vi hoppas att han aldrig slutar. Nu ska vi njuta av seger, säger Rakitić till Canal Plus.

– Messi gör vad han vill. Det handlar inte bara om mål, han står för assists också. Vi har spelat mot Bayern och Barcelona den här säsongen. Skillnaden är Messi, säger City-tränaren Manuel Pellegrini.