Ranégies sköna revansch på Blåvitt

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-04-15

Smällde in två mål på sin gamla klubb

Han ratades av IFK Göteborg.

I kväll fick Häckens Mathias Ranégie sin revansch: två mål mot Blåvitt i 4–1-segern.

– En riktigt skön derbyvinst, säger Ranégie till ppv.

IFK Göteborg

24-årige Mathias Ranégie värvades 2007 till IFK Göteborg från division 2-laget Lärje/Angered, där han öst in mål.

Men i Blåvitt blev det bara fem matcher – och noll mål.

Inför den här säsongen tog Ranégie klivet över till lokalkonkurrenten Häcken och snacka om att anfallaren fått en drömstart i sin nya klubb.

Tvåmålsskytt

Han hade varit inne på planen i mindre än en minut, när han nickade in 3–0 bakom Kim Christensen i IFK:s mål.

Som om inte det vore nog: i den 83:e minuten var Ranégie framme igen. Den här gången stötte han in 4–0, framspelad av Jonas Henriksson (som även han har ett förflutet i IFK Göteborg).

– Vi gör en okej första halvlek. Sedan i andra så är vi väldigt effektiva. Vi har en bra lagmoral och i dag även ett piggt anfallsspel, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till ppv.

IFK Göteborg – som alltså kom till matchen efter en 6–0-seger mot Djurgården – reducerade i den 88:e minuten, då Tobias Hysén fixade 1–4-målet.

– Vi spelade ganska mediokert, tyvärr. Det var en dålig match av oss, säger Adam Johansson till ppv.