Dibba stannar i Kina: ”Hade hoppats på honom”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Pa Dibba samtalade med Hammarby om att komma hem.

Nu står det klart att anfallaren lånas ut till en annan kinesisk klubb.

– Han var mer än välkommen till oss. Litegrann är det en besvikelse, säger sportchefen Jesper Jansson.

Pa Dibba gjorde stor succé i Hammarby våren 2018 och var en starkt bidragande orsak till att Bajen blev ett topplag förra säsongen. I slutet av juni såldes han till Shenzhen i Kina, men där har det blivit sparsamt med speltid för anfallaren.

Under vintern har 31-åringen ryktats hem till allsvenskan och Hammarby. Dibba har själv berättat att Bajen vore ett bra alternativ för honom, men nu är dörren stängd för den här gången. Det står nämligen klart att anfallaren lånas ut från Shenzhen FC till Shanghai Shenxin för resten av året.

Bajen: ”Mer än välkommen”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson känner till affären.

– Vi hörde om det för ett par dagar sedan. Vi har hela tiden sagt att vi var här för Dibba och att han absolut var mer än välkommen till oss.

Är det Dibbas eller klubbens beslut att han blir utlånad till en annan kinesisk klubb?

– Det är nog både och. Självklart är det hans eget beslut i slutändan. Bryta avtalet och flytta hem eller hänga kvar i Kina? Det är inte som NHL där man kan skicka folk hur som helst. I slutändan var det hans beslut och vi hade en tät dialog.

”Vi hoppades”

Är det en besvikelse att inte få hem honom?

– Litegrann är det en besvikelse. Men kanske hade det varit lite för bra för att vara sant om vi gjorde en bra affär förra våren och sen få tillbaka honom så snabbt efter det. Det är klart att vi hoppades på honom, men nu blev det inte så. Det hade liksom varit en bra extra-grej för oss att få in honom – vi hade gärna tagit emot honom – men nu blev det inte så.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.