Domaren hjälpte Barça till seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-02

Bjöd på en straff och ett mål mot Bilbao

En feldömd straff och ett mål som inte var mål.

Barcelona tog sin första trepoängare i årets La Liga – och kan tacka domaren Megia Dávila för den segern.

Barcelona fick bara med sig en poäng från premiären mot Racing Santander och spelade under lite press i hemmapremiären mot Atletic Bilbao.

Ronaldinho skruvade in 1-0 på frispark

Tränare Rijkaard startade med Messi, Ronaldinho och Ronaldinho på plan och fick med sig tre poäng – till slut.

Ronaldinho gjorde en Ronaldinho och skruvade in en frispark i högerkrysset efter bara åtta minuter.

Om 1-0 var snyggt var 2-0 en skänk från domaren.

Thierry Henry bröt igenom i straffområdet och avslutade innan han kolliderade med Gorka Irazoi.

Domaren dömde straff och Ronaldinho tackade, tog emot och placerade in 2-0 för Barça tio minuter före paus.

Med tjugo minuter kvar av matchen reducerade Laskurain för Bilbao – strax efteråt kom nästa bjudning från domaren Megia Dávila.

Bollen aldrig över mållinjen

Nyförvärvet Yaya Toure fick visserligen en kanonträff med vänstern och det gick ett sus runt om på Camp Nou när jätteskottet tog i ribban och studsade ned på linjen.

Domaren hann inte se men linjedomaren vinkade för mål.

Vilda protester utbröt i Bilbao-lägret och reprisbilderna visade att bollen faktiskt aldrig var över mållinjen.

Protesterna blev som vanligt helt verkningslösa och Barcelona vann matchen med 3-1.

Sista kvarten blev stökig och både Barças Marquez och Bilbaos Campo visades ut.