Vidarsdottir derbyhjälte för KDFF

Publicerad 2015-07-25

Kristianstad vann Skånederbyt

Vidarsdottir.

Margret Lara Vidarsdottir gjorde två mål och Kristianstad vann Skånederbyt mot Vittsjö.

Kristianstad besegrade Vittsjö i Skånederbyt i damallsvenskan med 3–1, och det kan de tacka den isländska anfallaren Margret Lara Vidarsdottir för.

Vidarsdottir gjorde två av hemmalagets mål, först satte hon 1–0 i den tionde minuten och sedan utökade hon ledningen i den 23:e. Det andra målet kom direkt på hörna efter en riktig målvaktstavla av Cecilie Breil Kramer i Vittsjö, som tappade in bollen.

Reducering på tilläggstid

Den andra halvleken var relativt chansfattig – fram till slutminuterna.

I 89:e minuten gjorde Kristianstad 3–0 genom Olivia Welin, och på tilläggstid reducerade Johanna Ejdelind till 3–1. Men närmare än så kom aldrig Vittsjö.

I och med segern kliver Kristianstad upp på fjärde plats i den haltande tabellen. Vittsjö är kvar på sjunde.