Publicerad 2016-02-13

Superusla sviten bruten – efter TOLV (!) segerlösa ligamatcher

Gary Neville kan andas ut.

Åtminstone för en stund.

Hans Valencia bröt ikväll en svit på sanslösa tolv matcher utan seger när Espanyol besegrades med 2–1 på Mestalla.

Gary Neville har varit utbuad och starkt ifrågasatt för sitt arbete i Valencia.

Men ikväll kom äntligen första ligasegern för engelsmannen.

Det skulle krävas ett Espanyol i usel form – 0–11 på två senaste matcherna – på andra planhalvan för att Valencias svit skulle brytas.

Valencia hade inte vunnit sedan 7 november – och med Neville som tränare stod laget utan seger i La Liga.

Började dåligt – igen

Och det började dåligt för Valencia – som för tionde matchen i rad (!) hamnade i underläge.

Skillnaden den här gången var att hemmalaget kunde spela upp sig och till slut – genom mål av Álvaro Negredo och Denis Cheryshev – vända på steken.

Negredo gjorde 1–1 lite turligt i matchens 71:e minut efter att högerbacken João Cancelo kört slalom i Espanyols straffområde.

Sex minuter senare nickade Real Madrid-lånet Cheryshev in 2–1 till Nevilles lag, som trots att Espanyol inte saknade målchanser kunde hålla undan och vinna.