Claesson-show i Borås

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-02-11

Tre assist av Claesson när Elfsborg imponerande

Elfsborg imponerade mot formtoppade norska laget Odd hemma på Borås Arena. Och mest imponerade Viktor Claesson.

Mittfälten assisterade till lagets samtliga mål i 3–1-segern – och vilka assist!

Viktor Claesson var en av Elfsborgs och hela allsvenskan bäste spelare förra säsongen. Ändå fick han inte plats i det U21-lag som i somras tog EM-guld i Tjeckien.

Men i dag var Claesson totalt dominant i Elfsborgs 3–1-seger mot norska Odd.

Claesson spelade fram till samtliga Elfsborgs-mål – varav alla var rena frispelningar till lagkamraterna.

Vid första målet knyckte han bollen av en Odd-försvarare och serverade Viktor Prodell öppet mål.

Åtta minuter senare kom Claesson fri, rundade målvakten och kunde återigen frispela Prodell som bara hade att sätta bollen i öppet mål.

Odd reducerade sedan på nick, men matchens huvudperson skulle ånyo kliva in i handlingarna då han med tio minuter kvar – för tredje gången i matchen – satte en lagkamrat helt fri. Den här gången var det inhopparen Lasse Nilsson som tackade och tog emot.

Matchen slutade 3–1.

"Släpper till noll chanser"

Elfsborgs tränare Magnus Haglund var nöjd över segern och tyckte det var lagets bästa match för året.

– Vi släpper till noll målchanser i den första halvleken och ett par i andra när vi tröttnar. Backlinjen gör en jättefin match, säger Haglund till CMore.

– Detta var vår fjärde försäsongsmatch och ett rejält steg framåt. Denna och den mot DC United har varit vår bästa.

Förlusten var Odds första på flera veckor. Laget besegrade CSKA Moskva i La Manga med 2–0, och har sedan också slagit Strömsgodset och BK Häcken.