Två mål på tre minuter räckte inte

GÄVLE. Gefle hade chansen att få kontakt i bottenstriden.

Men inte ens två mål på tre minuter räckte till seger mot Häcken.

– Men ser vi nyktert är det en väldigt stark poäng mot ett bra lag, säger tränare Thomas Andersson.

Både Helsingborg och Sundsvall förlorade i går, två lag som Gefle har inom någorlunda räckhåll ovanför strecket. Seger mot Häcken, och avståndet till Helsingborg på kvalplats hade krympt till tre poäng.

Nu blev det en ny oavgjord match för Gefle, som bara har vunnit en match på Gavlevallen den här säsongen.

Häcken, som kom utan anfallarna Paulinho och Owoeri, tog tag i spelet direkt.

Nyförvärvet Alexander Farnerud låg bakom två av målen i senaste matchen mot Östersund.

Mycket Kamara

Nu var det han som slog det perfekta inlägget som Alhassan Kamara kunde trycka in från nära håll i den 21:a minuten

Några minuter senare hade samma Kamara chansen att öka på till 2–0.

Och det var mycket Kamara i den första halvleken.

I den 35:e minuten prickade han ribban.

– Vi är illa ute där. Vi blir påverkade av målet och det kunde blivit 0–2 ganska tätt, säger Thomas Andersson.

Häcken hade också 62–38 i bollinnehav efter första 45 minuterna.

– I stora delar har vi bra kontroll på händelserna även om de har första riktigt heta läget. Sedan har vi en dålig inledning av andra halvlek, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Gefle tog över i andra halvlek

Thomas Andersson hade bara ett önskemål inför den andra halvleken:

”Att öka trycket allt eftersom”

Och det gjorde Gefle. I den 64:e minuten kom kvitteringen. Johan Bertilsson slog inlägget som olycklige mittbacken Emil Wahlström elegant nickade i eget mål.

Tre minuter senare kom också 2–1. Simon Skrabb slog frisparken som stöttes i mål av mittbacken Martin Rauschenberg. För övrigt danskens första mål i Gefletröjan.

Men Alhassan Kamara kvitterade i den 80:e minuten och Häcken hade sedan flera chanser att få in ett segermål.

– Vi lyckas vända på det och leder man med tio minuter kvar vill man vinna. Men totalt sett gör vi en bra prestation och det är en stark poäng att ta mot ett väldigt bra lag, säger Thomas Andersson.

Matchen: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Snabbanalys:

Häcken dominerad den första halvleken och förutom Alhassan Kamaras ledningsmål skapade man en handfull chanser. Även Gefle hade två riktigt bra lägen. I andra halvlek flyttade Gefle fram positionerna och tog över matchbilden. Utdelningen kom också, två gånger om. Inom loppet av tre minuter vände Gefle 0–1 till 2–1.

Gefle är i stort behov av poäng bottenstriden, men möjligheten till en trepoängare försvann när Kamara gjorde sitt andra mål då han helt fri kunde bredsida in kvitteringen med tio minuter kvar.