Besegrade Kalmar i målrik match

Den som vill se mål ska gå på... fotboll.

Helsingborg vände två underlägen och besegrade Kalmar FF med 3–2 på bortaplan.

– Det känns välförtjänt. Vi jobbar och sliter för varandra, säger matchvinnaren Linus Hallenius till C More.

Fjolårets möte på Guldfågeln arena slutade 0–0, men det var då det. När Kalmar FF tog emot Helsingborg var det vidöppet i båda försvaren.

Pang, pang, pang, pang.

Redan efter 36 minuters spel var ställningen 2–2.

– Vi ligger för långt ifrån. Ja, de får alldeles för mycket tid med bollen, sa Henrik Larsson till C More inför pausvilan.

– Det är svängigt, fram och tillbaka. Vi kan vara betydligt bättre i defensiven, ansåg Marcus Antonsson.

Snyggt ledningsmål

Det var KFF-anfallaren som inledde målskyttet, och ledningsmålet var vackert. Han fick en djupledspassning av Ismael Silva Lima, sökte sig in i straffområdet, grundlurade högerbacken Felix Bindelöv och fick en bra träff med högern.

Tomer Chencinski, Helsingborgs målvakt, hann reagera – men inte tillräckligt snabbt.

– Jag fick en bra förstatouch och gick förbi (Bindelöv) ganska enkelt. Sedan satt den. Det var tur att han inte stötte bollen utanför, säger Antonsson till C More.

Kalmar bjöd tillbaka

Tre minuter senare kvitterade Darijan Bojanic, som helt omarkerad fick stöta in ett inspel från Martin Christensen.

Kalmar tog ledningen på nytt genom Tobias Eriksson, eller rättare sagt Frederik Helstrup Jensen. Bollen ändrade riktning på danskens lår, vilket ställde Chencinski.

Hemmalaget bjöd tillbaka genom målvakten Ole Söderberg, som var alldeles för passiv när Carl Johansson nickade en frispark.

Räddad av stolpen

Kalmar var på väg att ta ledningen igen – men när Papa Diouf skulle signera 3–2 tog Chencinski hjälp av både Anton Wede och vänsterstolpen.

I stället fick åskådarna se Helsingborg kontra in segermålet i den 64:e matchminuten. Lalawélé Atakora passade bollen till Linus Hallenius, som säkrade Helsingborgs andra raka seger.

– Det var jäkligt skönt. Det är tre viktiga poäng, säger Hallenius.

Publiken fick se två av bröderna Elm på planen. Viktor ersatte avstängde Marko Biskupovic och bildade mittbackspar med Sebastian Starke Hedlund medan Rasmus, som inte spelat sedan premiären, blev inbytt i den 68:e spelminuten.

– Vi tappar bollen och är lite huvudlösa i andra halvlek.  Vi anfaller och tappar bollen hej vilt. Då kan de kontra, och det är ju det de vill, säger Rasmus Elm till C More.