Första bortasegern på över fyra år

Publicerad 2020-08-22

Vinnare i Norrlandsderbyt.

Där Umeå tog sin första bortaseger i damallsvenskan på över fyra år.

Nykomlingen Umeå vann mot Piteå på bortaplan. Lagets första trepoängare på en damallsvensk arena som inte är deras egen sedan 23 juni 2016.

Första steget mot 2–1-vinsten togs via en straff. Efter dryga tio minuters spel fick mittbacken Sejde Abrahamsson bollen på handen. Från elvameterspunkten sköt Therese Simonsson hårt, Guro Pettersen slängde sig åt rätt håll men nådde inte för att rädda. 1–0 efter Simonssons femte mål för säsongen.

2–0 kom också i första halvlek, Abrahamssons mittbackskollega Faith Ikidi försökte styra undan ett inspel. Bollen rörde sig mot mållinjen, då vräkte sig Umeås Lova Lundin framför Piteåförsvarare och tryckte in utökningsmålet.

Svag Piteåform

Efter fint förarbete på vänsterkanten av återvändande Madelen Janogy reducerade Astrid Larsson på halvvolley. Kvitteringen uteblev, och seger med 2–1 för Umeå.

Umeå har nu vunnit tre av sina fyra senaste matcher i damallsvenskan, medan Piteå endast har tagit en poäng på de sju senaste omgångarna.