Sivert Heltne Nilsen om kaosövergången till Elfsborg

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Sivert Heltne Nilsen, 27, blev klar för Elfsborg på sista dagen av det svenska transferfönstret.

Ja, till och med sista minuten. Nu berättar han om kaoset i podden BT Fotboll.

– Jag låg nästan naken på en främlings soffa, säger han.

På den sista dagen av transferfönstret för allsvenskan, 13 augusti, stärkte Elfsborg upp truppen med norske mittfältaren Sivert Heltne Nilsen.

Men det var med absolut minsta möjliga marginal, berättar nu norrmannen i podcasten BT Fotboll.

– Agenten som var med sa att ”det här klarar vi aldrig, vi kan lika gärna ge upp”. Men klockan 23.57 var det klart, trodde vi. Senare fick jag höra att pengarna överfördes 23.59, säger han.

Den mest extrema paniklösningen krävdes för att lösa läkarundersökningen. Elfsborgs läkare Matilda Lundblad fick reda på att affären var på gång och att det skulle vara ont om tid när Heltne Nilsen kom till Göteborg med tåget strax efter klockan elva på kvällen.

”Fick någon minut”

– Jag har en läkarkollega som har en lägenhet i närheten av centralen och hon har alltid velat följa med mig på idrottsmedicinska grejer så jag tänkte att nu ska hon få vara med i hetluften. Plötsligt stod det spelare, sportchef, agent, klubbchef och tränare i hallen där, säger Lundblad till Sportbladet och fortsätter:

Foto: Bildbyrån
Matilda Lundblad

– Jag fick någon minut så jag tänkte att jag får kolla de stora ledarna med knä och höft och fick snabbt klart för mig att det inte var några konstigheter. Men det var extremt pressat tidsmässigt.

Sivert Heltne Nilsen berättar i podden om hur malplacerad han kände sig.

– Det var speciella omständigheter, det måste man säga. Jag låg nästan naken på en främlings soffa och det var fullt med folk där – och jag kände ingen av dem.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.