Gjorde äkta hattrick

Miroslav Klose hade gjort 10 mål inför matchen mot Bologna.

Efter 90 minuters spel var tyskens målskörd uppe på 15.

Tre av målen satte han inom loppet av 14 minuter.

Den 34-årige anfallaren har dragits med diverse skador under säsongen och inte spelat mer än tio ligamatcher från start.

Lika många mål hade han gjort inför söndagens match mot Bologna.

Men en målshow av högsta klass gör att han nu klättrar från en 13:e, till en delad femte plats i skytteligan.

Äkta hattrick

Det dröjde 22 minuter innan den före detta tyska landslagshjälten satte igång sin storslagna show. Kvarten senare prickade han in sitt andra mål för dagen och bara tre minuter senare var det dags igen – ett äkta hattrick.

Men han nöjde sig inte där, utan fortsatte att överlista Dejan Stojanovic gång på gång i den andra halvleken.

Kloses fjärde mål föll i den 50:e minuten och innebar 4-0.

Historisk

Butiken var således stängd för länge sedan men i den 61:e minuten såg Klose till att fastställa slutresultatet 6-0, bara för att vara på den säkra sidan.

Han är nu den förste spelaren att göra fem mål i en och samma Serie A-match sedan Roberto Pruzzo gjorde detsamma säsongen 1985/86, i matchen mellan Roma 5-1 Avellino.

Klose delar nu femteplatsen i skytteligan tillsammans med Erik Lamela, Giampaolo Pazzini och Germán Denis.