derbysegern mot Häcken

Häcken skulle upprepa veckans derbyseger mot IFK Göteborg.

Men de hade inte räknat med brassen Wanderson.

Med två mål, varav en riktig pärla, var han planens gigant.

Häcken hade inte mycket att sätta emot Gasi i dagens derby. Mathias Ranégie som hade hjälterollen i 4-1-segern mot Blåvitt senast inledde starkt, men såg allt mer ensam och frustrerad ut på topp.

Ytterst tveksam straff

I stället skulle motståndarnas starkaste anfallsvapen avgöra. I slutet av första halvlek hann Gaisbrassen Wanderson före Johan Lind i straffområdet. Anfallaren föll och fick en tveksam straff som han själv satte.

I andra halvlek tappade Häcken geisten. Wanderson slog en stickare till rappe Per Eriksson som placerade in tvåan. Sedan bjöd Wanderson på matchens delikatess.

Gais kom med 1-7

På en delikta långboll från Mattias Lindström bröt han sig fram på vänsterkanten. I stället för att gå på kraft slog han en höger yttersida ribba-in.

3-0-segern var en rejäl triumf för Gais som kom till matchen med 1-7 i målskillnad från sina senaste matcher.