Celso Borges utvisad när AIK krossades med 3-0

Sista matchen i svartgult?
Då blev Celso Borges utvisad – och AIK krossades med 3-0.

– Man får inte bara ge upp och låta det rinna iväg, säger Bojan Djordjic och sågar kämparinsatsen.

AIK Fotboll

Efter 1-1 i Kazakstan hade AIK goda chanser att ta sig vidare till Europa Leagues sista kvalomgång. Så blev det inte. Unge talangen Sam Lundholm, 20, personifierade AIK:s tama insats hemma på Friends Arena. Först missade yttermittfältaren ett friläge, sedan han inte fått träff på bollen.

– Vi har Sams friläge, det borde vi förvaltat bättre, säger tränare Andreas Alm.

I den 36:e minuten fick FC Astana en frispark. Bollen gick via olycklige Sam Lundholm, som vände ryggen till i muren, och förbi Patrik Carlgren i AIK:s mål.

Stora problem för Sam Lundholm

Tio minuter efter pausen hamnade Lundholm i problem igen. En farlig boll damp ner i hemmalagets straffområde och talangen skulle bara rensa, men förlorade duellen mot Dmitriy Shomko som enkelt tilläts skicka in 2-0.

– Slarvigt! Nu måste AIK göra tre mål. Nästan mission impossible. Han måste bara bort med bollen. Där måste han var mer vaken. Det är en bjudning, säger S24:s expertkommentator Bojan Djordjic.

Sedan rasade AIK helt. Baurzhan Dzholitjev sköt in 3-0, och sex minuter från slutet drog Celso Borges på sig sitt andra gula kort efter att ha rivit efter – och stämplat – en motståndare.

Det betyder att costaricanen visades ut i vad som ser ut att bli 26-åringens sista match för AIK. Förlusten betyder att klubben nu är utslagen ur Europa League.

Alm: "Känner besvikelse"

I S24:s sändning kritiserade Djordjic AIK:arnas kämparinsats.

– Man får inte bara ge upp och låta det rinna iväg. De spelar för klubbmärket.

På presskonferensen uttryckte Astanas tränare Stanimir Stoilov sin förvåning över AIK:s spel.

– Jag är överraskad att de gjorde sådana misstag i defensiven.

Andreas Alm var mycket missnöjd.

– Om jag ska summera känslorna så… besvikelse. Ett ord räcker. Det är många drömmar som ryms i den här turneringen för oss. Vi har varit med där förut, och vet hur det är.