Real Madrid återtog serieledningen

Uppdaterad 2015-09-24 | Publicerad 2015-09-23

John Guidetti och hans Celta Vigo fick bara vara serieledare i en knapp timme.

Sen återtog Real Madrid platsen efter 2-1-seger borta mot Athletic Bilbao.

När Celta Vigo krossade Barcelona med 4-1 tog de ljusblå också över serieledningen i La Liga.

Men det varade inte mer än en timme. Sen hade Real Madrid gjort 2-1 på Athletic Bilbao och återtagit serieledningen.

Stor segerorganisatör blev Karim Benzema som först tog till vara på en svag hemåtpassning och gjorde 1-0 i 19:e minuten.

”Hade kunnat utvecklats annorlunda”

När sedan Sabin Merino kvitterat i 68 minuten svarade fransmannen med ett nytt ledningsmål bara två minuter senare. Ett mål som också blev helt avgörande.

– Real svarade så snabbt, hade vi lyckats stå emot lite längre hade matchen kunnat utvecklats annorlunda, konstaterade Athletics Sabin Merino i tv-interjvun direkt efter matchen.

Raphaël Varane var nöjd med segern. Han hade också hunnit få besked om att värsta konkurrenten Barcelona förlorat tidigare under kvällen.

– Den här ligan har flera bra lag, man måste kämpa hårt, säger han.