Vakter på planen – Mjällby rasande

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2012-09-23

Rosengren: Domaren har en dålig attityd

Det är drama i toppen och det är drama i botten.

Allsvenskan har förvandlats till en superrysare efter Gefles 1-0-seger mot Mjällby.

Efter matchen klev ordningsvakter in på planen när Mjällby-lägret visade sin frustration mot domarteamet.

Mjällby hade chansen att skjuta Gefle mot det allsvenska kvalet och samtidigt cementera sin plats i nästa års högsta serie. Men matchen på Strömvallen slutade i en mardröm.

Redan efter 18 minuter satte Jakob Orlov segermålet för hemmalaget. Johan Oremo höll undan försvaret och bäddade för den 26-årige lagkamratens öppna skottläge till 1-0.

Bars av planen

Åtta minuter senare fortsatte Mjällbys olycka. Nyckelspelaren tillika den store stjärnan Moestafa El Kabir blev då liggandes. 23-åringen grinade rejält illa och höll sig för knäet när han bars av planen. Efteråt kom beskedet att säsongen kan vara över.

Gefle går nu upp på 25 poäng i tabellen, samma summa poäng som Sundsvall och Syrianska, men med sämre målskillnad. Det innebär samtidigt att det blir allt svettigare för IFK Göteborg på 28 och inte minst Mjällby som nu bara är två poäng före Gefle på kvalplatsen.

”Har en dålig attityd”

Två poängs försprång som laget nu kan tvingas försvara utan anfallaren El Kabir. Det var också starka känslor i Mjällby-lägret efter slutsignalen.

Tränaren Peter Swärd visade kraftigt sin frustration mot domarteamet efter slutsignalen och ordningsvakter klev in på planen för att skydda domarna när allt fler spelare samlades runt Johan Hamlin. Domare Hamlin hade i matchen bland annat dömt bort ett mål för Mjällby då han ansåg att målvakten Mattias Hugsson hade grepp om bollen.

– Vi ska ha i alla fall en straff på Pär Ericsson i första och målet vet jag inte varför han blåser bort. Jag tycker han gör fel, säger Mjällbys Patrik Rosengren.

Vad hände efter slutsignalen?

– Det var tillägg på tre minuter och han blåste av efter 92:59 trots att det var en skada. Jag tycker han har dålig attityd på planen Hamlin.