Seger för Roma i Olsens debut

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2018-08-01

I natt gjorde Robin Olsen debut för sitt Roma i vänskapsturneringen International Champions Cup.

Trots ett tidigt underläge vände Serie A-laget och vann till slut med 4–2.

En vecka efter att Robin Olsen, 28, presenterats av Roma kom debuten under natten mot onsdagen. Ett Roma som inlett försäsongsturneringen i USA med en 1–4-förlust mot Tottenham ställdes i natt mot Barcelona i Dallas.

Det blev dock ingen smakstart för den svenske landslagsmålvakten. Redan efter sex minuter lyckades Barcelona ta ledningen genom Rafinha.

En kvittering av Stephan El Shaarawy i den 35:e minuten innebar dock att Roma kunde gå till halvtidsvila med ett 1–1-resultat. För Robin Olsen blev det inte heller några fler insläppta mål - då han i halvtid blev utbytt mot Antonio Mirante.

Malcolm målskytt för Barca

Inte heller Olsens ersättare fick någon enkel start. Bara fem minuter in på den andra halvleken återtog Barcelona ledningen. Målskytt? Malcom. Trots att brassen, som var så gott som klar för Roma innan han valde en flytt till Barcelona istället, skrev in sig i målprotokollet kunde spanjorerna inte besegra Roma.

Tre snabba mål i slutskedet av matchen - signerade Alessandro Florenzi, Bryan Cristante och Diego Perotti - innebar att Roma vände och vann matchen med 4–2.

I nattens två andra matcher i International Champions Cup vann Tottenham med 1–0 mot Milan medan Manchester United besegrade Real Madrid med 2–1.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se