Guldfavoriten Göteborg flyttar till konstgräs

Sportbladet avslöjar: inte råd med Ullevi

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Kopparbergs Göteborg flyttar.

Guldfavoriten hade tänkt spela på Gamla Ullevis hybridgräs men har på grund av covid-19 inte råd.

Nu blir det Valhalla IP och konstgräs.

I augusti 2018 bytte Kopparbergs Göteborg upp sig. Från lilla Valhalla IP till Ullevi med den tiodubbla kapaciteten. I fjol flyttade de tillbaka, men gjorde ett gästspel på Gamla Ullevi för att möta Linköping i augusti.

I år jagar den storsatsande föreningen sitt första SM-guld och hade planlagt att spela majoriteten av sina hemmamatcher på Gamla Ullevi.

Men så blir det inte.

I dag skickade sportchefen Lasse Svensson in en ansökan till Svenska fotbollförbundet om att byta hemmaplan till Valhalla igen.

– Om det är publikfritt ser vi inte någon anledning att spela på Gamla Ullevi. Vi måste hålla nere på kostnaderna. Som det ser ut nu går vi tillbaka till Valhalla, vilket jag har skickat in till förbundet, säger Svensson.

Skulle förbereda för CL

Hur mycket dyrare är Gamla Ullevi?

– Det kan jag inte exakt, men det kostar mycket mer, så vi bestämde det i dag.

En fördel med flytten är att damlaget slipper trängas med herrlagen IFK Göteborg, Örgryte och Gais och samsas om plantider. En nackdel är underlaget.

– En tanke med att spela på Gamla Ullevi var att det förberedde oss för Champions League. Det är något helt annat att spela på konstgräs. Nu blir det inte så, säger Lasse Svensson.

Champions League är framflyttat till följd av pandemin. Göteborg och Rosengård ser i nuläget ut att kliva in i mitten av november i stället för som tidigare tänkt i oktober. Valhalla IP har inte dispens för att stå värd för Europaspel, så då måste Pauline Hammarlund, Stina Blackstenius och de andra kliva in på Gamla Ullevi, där också CL-finalen är planerad till maj 2021.

Damallsvenskan beräknas börja 27–28 juni och sänds i Sportbladet Play.


Sportbladet Play 100 % fokus på damallsvenskan – se djupanalyser, tabelltips och intervjuer med alla lag på Sportbladetplay.se


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.