Först mål – sedan räddade han på mållinjen

Publicerad 2011-05-09

Hysén stor hjälte i derbyt

I den 51:e minuten tryckte han in 2-1.

Två minuter senare räddade Tobias Hysén IFK Göteborg genom att nicka bort bollen från mållinjen.

”Blåvitt” vann med 2-1 mot Gais i derbyt.

– Det är förbannat skönt, säger matchhjälten Tobias Hysén till Canal Plus.

IFK Göteborg

Den är ingen större skräll att Tobias Hysén avgör för IFK Göteborg. I dag blev han derbythjälte när ”Blåvitt” slog Gais med 2-1.

Men det var inte för hans segermål i den 51:e minuten – utan hans nick på mållinjen två minuter senare.

Sandberg nådde inte bollen

Kenneth Gustafsson slog en hörna från vänster och högst på den nådde Calum Angus i Gais.

Han nickade bollen mot bortre stolpen och ”Blåvitts” målvakt Marcus Sandberg var utan chans. Men bakom honom stod Hysén som nickade bort bollen på mållinjen.

Klassmål

Hyséns mål strax före räddningen var läckert.

Anfallaren tog emot bollen och släppte tillbaka den till Selakovic. Högeryttern lurade sedan hela Gais försvar genom att spela tillbaka till Hysén som avgjorde med en suverän yttersida.

– Det är en vana jag gärna fortsätter med, säger Hysén om hans femte mål den här säsongen.

Gais ledningsmål var också en läckerbit.

Mervan Celik drog till och satte bollen högt bakom Marcus Sandberg.