Publicerad 2016-11-28

Ny skytteligaledare efter två nya mål

Stefano Pioli har vunnit sin första match som Intertränare.

Tacka Mauro Icardi för det.
Argentinaren stod för två mål och tog sig upp i delad skytteligaledning i 4-2-vinsten mot Fiorentina.

Tre veckor har gått sedan Inter ersatte tränaren Frank de Boer med Stefano Pioli.

Italienaren har dock inte fått någon drömstart i Milanoklubben.
Efter förlust i Europa League-mötet mot Hapoel Be'er Sheva och 2-2 i derbyt mot Milan kom, på måndagkvällen mot Fiorentina, Piolis första vinst – tacka Mauro Icardi för det.

En man mer i 45 minuter

Inter hade inom loppet av matchens nio första minuter gått upp i en 2-0-ledning på San Siro, efter mål av Marcelo Brozovic och Antonio Candreva.
Ledningen utökades tio minuter senare genom en fin soloprestation av Mauro Icardi.

Fiorentina kvitterade till 1-3 men fick, i den första halvlekens sista minut, ett rött kort då Gonzalo Rodriguez rev ned en fri Mauro Icardi.
Inter lyckades inte utnyttja det numerära övertaget nämnvärt – i stället kunde Fiorentina reducera till 2-3 genom Josip Ilicic.

Tolv mål på 14 matcher

Men närmare än så kom ”Violas” aldrig, på stopptid kunde Mauro Icardi sätta sitt andra mål för kvällen fram till 4-2, vilket också blev slutresultatet.

Lagkaptenen Icardi har nu har gjort tolv mål på 14 spelade matcher och därmed är delad etta i Serie A:s skytteliga. Inter klättrar, i och med poängen, upp på en åttondeplats.