17-åringen hjälte för Milan – i sista minuten

Uppdaterad 2016-08-22 | Publicerad 2016-08-21

Vincenzo Montella fick bästa tänkbara start som Milantränare.
Det tack vare Gianluigi Donnarumma.
Målvakten, född 1999, fixade vinst med en straffräddning – i matchens sista spark.

– Det är precis det som är så vackert med fotboll, säger Montella.

Milans anfallare Carlos Bacca ryktades i somras till Atlético Madrid, West Ham, Arsenal, PSG och många fler. Men till slut valde han att stanna i Milano – och i Milans Serie A-premiär mot Torino så svarade han – med ett hattrick.
1-0 kom precis innan halvtidsvilan, men Torino kvitterade kort därpå. Bacca gjorde sedan 2-1, innan han la in 3-1 på straff.

– Jag ville stanna. Jag har lovat Milan att ta dem till Europa, och det löftet tänker jag hålla, säger han efter vinsten.
Men colombianen var ändå inte Milans största hjälte.

Donnarumma straffräddade

Torino reducerade under den första stopptidsminuten, och fick sedan en straff i den sjätte stopptidsminuten.
Då klev Gianluigi Donnarumma, född 1999, fram med en magisk räddning. 17-åringen gav därmed Milans nya tränare, Vincenzo Montella, en drömstart på jobbet.

– Det är precis det som är så vackert med fotboll, att det är ologiskt.Donnarummas räddning gav oss en seger som vi förtjänade, säger Montella.

Torinos tränare är även han ny på jobbet. Det handlar om Sinisa Mihajlovic, som förra året var tränare för just Milan. Det var han som gav Donnarumma sin debut i Milan.

– Om jag visste att han skulle rädda den straffen så skulle jag inte gett han sin debut, skojar Mihajlovic till Sky efter matchen.

Desto sämre gick det för det andra Milanolaget. Inter, som för bara veckor sedan förlorade sin tränare Roberto Mancini, åkte på en förlust med 0-2, borta mot Chievo Verona. Slovenen Valter Birsa blev stor matchhjälte med två mål. Nya Intertränaren Frank de Boer fick alltså sämsta tänkbara start.

Ny tränare har även Lazio. Eller, nygammal, rättare sagt. Simone Inzaghi ledde skutan förra säsongen, men fick inte förlängt kontrakt. I stället tog Marcelo Bielsa över, men hoppade av uppdraget efter bara två dagar.
Inzaghi fick återigen nytt förtroende, och i premiären mot Atalanta visade han att det inte var ett tokigt beslut.
Lazio ledde med 3-0 efter 30 minuter, efter ett mål av bland annat nyförvärvet Ciro Immobile.
Atalanta skakade dock liv i matchen med två snabba mål i den andra halvleken, men Inzaghi och Lazio kunde reda ut stormen och vann till slut med 4-3.

Napoli sålde Gonzalo Higuain till Juventus och tog i stället in Arkadiusz Milik, som dock inte redo för 90 minuter i premiären mot Pescara.

Och visst var det tunt framåt för Neapellaget.
Nykomlingen tog ledningen redan i den åttonde minuten, och uttökade till 2-0 innan halvtidsvilan.
Napoli skulle dock komma tillbaka. Milik blev inbytt i början av den andra halvleken, men det var Dries Mertens som med sina dubbla mål räddade poäng för Napoli. Matchen slutade 2-2.