Djurgården utslaget – och förnedrat

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-28

Rosenborg enkelt vidare efter 5-0 på hemmaplan

Djurgården hade ett kalasläge att ta sig vidare till Uefa-cupen men blev överkörda av norska Rosenborg som vann med hela 5-0.

Och Dif-spelarna lär drömma mardrömmar om en viss Steffen Iversen i natt.

Efter en tung, tung... tung, period i allsvenskan med inte en seger på flera matcher tog drömmen om ett SM-guld slut för Djurgården i somras.

Men efter 2-1 hemma mot Rosenborg i kvalet till Uefa-cupen hade man i alla fall chansen att ”rädda” säsongen.

Den chansen rök all världens väg i Trondheim.

Matchhjälten i fylleskandal

Stockholmarna såg ut att hålla 0-0 i första halvlek när den norska landslagsspelaren Steffen Iversen klev in i handlingen.

Två minuter före paus gjorde han 1-0 på nick. I det läget var Rosenborg vidare men ett mål hade räckt för Djurgården.

Men målet, som kom i ett viktigt skede i matchen, tog fullständigt knäcken på blåränderna.

I stället gjorde Rosenborg fyra till i andra halvlek – varav två på straff, båda signerade Steffen Iversen.

De positiva rubrikerna har han säkert saknat, norrmannen.

Så sent som för en vecka sedan blev Iversen utslängd från det norska landslaget av förbundskapten Åge Hereide efter en krogrunda.

Firar med cigarr

Segern måste också vara en lättnad för Rosenborgs svenske tränare Erik Hamrén.

Hans förra lag Ålborg, som han förde till ligatiteln i fjol men som han valde att lämna efter säsongen, kvalade nämligen in till Champions League så sent som i går.

När han vann danska ligan firade han med cigarr och champagne. I kväll tar han fram lådan igen.

– I kväll blir det en god cigarr. Jag är verkligen nöjd med vad som händer efter paus, säger Hamrén till norsk media.