”De stora lagen får alltid fördelar”

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-08-14

AIK frälsta av straff i slutminuterna

AIK tog tre livsviktiga poäng mot Gais efter att inhoppare Saihou Jagne fallit efter en slarvig tackling från Hallgrimur Jonasson i slutminuterna och laget fått straff.

Kenny Pavey dunkade in den via ribban men islänningen menar att han blev stoppad i situationen innan.

– Det var en horribel straff, det ser alla, säger Gais tränare Alexander Axén till TT.

AIK Fotboll

Mohamed Bangura låg i vanlig ordning bakom nästa allt som AIK skapade men var ensam på topp bredvid en osynlig Goran Ljubojevic. Efter 68 minuter agerade managern Alex Miller genom att plocka ut kroaten och sätta in Saihou Jagne.

Jagne bakom segern

Med bara fyra minuter kvar blev 23-åringen en av hjältarna när han låg bakom matchens avgörande. Jagne löpte sig ren och föll efter en slarvig tackling från Hallgrimur Jonasson i eget straffområdet.

Domaren Jonas Eriksson tvekade aldrig utan pekade direkt på straffpunkten.

– Det var en horribel straff, det ser alla. I situationen innan blåste de inte ens för en frispark då en kom in med raka ben. Men så här är det alltid. De stora lagen får alltid fördelar på hemmaplan, säger tränaren Alexander Axén till TT.

Jonasson ger ändå domaren rätt i att han var på Jagne men menar att han tvingades till ingripandet på grund av en tröjdragning från Mohamed Bangura.

– Bangura håller min tröja så att jag inte kommer i rätt position. Det gör att jag hamnar efter honom och när jag trodde att han skulle skjuta tar han ett steg till. Jag går på hans fötter så det är straff. Men jag tycker att jag skulle haft frispark några sekunder innan, säger Jonasson.

Pavey ny straffkung

Kenny Pavey var resolut när han dunkade in straffen med full kraft via ribban.

– Tidigare var Markus Jonsson straffkung men nu har jag slagit två i allsvenskan och en i cupen och satt alla, säger Pavey.

Matchen slutade 1-0 och AIK fick med sig tre livsviktiga poäng. De regerande mästarna tar därmed klivet upp ovanför strecket i din haltande tabellen.

– Precis innan jag sköt tittade jag på klockan som visade 86 minuter. Jag visste att vi är där nere och att det är jätteviktigt att ta tre poäng. Då skulle vi vara igång. Det känns som en måstevinst i dag. Det är skönt att vi vinner, säger Pavey.