Här sätter Messi ännu ett rekord

Publicerad 2017-02-04

Han har slagit mängder med rekord i karriären.

På lördagen kom nästa.

Med en fräck frispark passerade Lionel Messi Ronald Koeman som den som gjort flest frisparksmål för Barcelona.

Messi.

Barcelona håller liv i titelstriden.

För ovanlighetens skull förpassades målkungen Luis Suárez till bänken till förmån för Paco Alcacer – och redan i den 18:e minuten tackade Paco för visat förtroende genom att sätta 1–0-målet mot Athletic Bilbao, framspelad av Neymar.

Och strax före paus var det Lionel Messis tur att kliva fram – och slå ännu ett rekord i Barcelona-tröjan.

Drog en fräckis

När alla förväntade sig att Messi skulle lyfta in bollen i straffområdet så valde han i stället att dra frisparken direkt på mål – och det gav resultat.

Bollen letade sig in i nät bakom Gorma Iraizoz och frisparksmålet var Messis 27:e totalt i ”Barca”, vilket gör att han raderar ut Ronald Koemans tidigare rekord på 26.

Knockad blodig

Tidigt i den andra halvleken knockades Rafinha blodig och tvingades utgå.

Men Barcelona vann ändå tämligen enkelt.

Aleix Vidal fullbordade slutresultatet 3–0 i den 67:e minuten och resultatet gör att ”Barça” nu är en poäng bakom serieledande Real Madrid, som dock har två matcher mindre spelade.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se