Gefle spelade sig kvar i allsvenskan 2015

Publicerad 2014-11-09

Lundevall avslutade som målskytt

Simon Lundevall gjorde sin sista match i Gefle-tröjan och avslutade på bästa tänkbara sätt.

Mittfältaren blev målskytt då Gefle besegrade Ljungskile med 1-0 och säkrade det allsvenska kontraktet för nästa säsong.

– Det var magiskt, vi gör en bra match och släpper inte till någonting bakåt, säger Lundevall till TV12 efter matchen.

Det var uppförsbacke för Ljungskile som kom till Strömvallen med 3-1-underläge inför returen. Dessutom var lagets bäste målskytt David Johannesson avstängd.

Mot ett Gefle som bara släppt in 14 mål på hemmaplan under hela säsongen var det inte mycket som talade för en LSK-vändning.

Efter en trevande start kunde Ljungskile ändå ta kommandot och vaska fram ett gäng målchanser. En fin räddning från Emil Hedvall hindrade LSK från att få en drömstart efter knappa 20 minuter.

Lundevall sänkte LSK

Gefle kunde efter hand hitta tryggheten i passningsspelet och kontrollerade stora delar av första halvlek. Bland fick en duktig Simon Lundevall chansen att skjuta in sig utan att hitta nätmaskorna.

Lagen gick till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan och det var klar fördel Gefle.

Ljungskile behövde därmed göra tre mål på 45 minuter och laget gjorde ett tappert försök i början av andra halvlek. Men istället kunde Gefle sänka all form av kvalspänning då Simon Lundevall fick bollen i straffområdet och kunde dra dit 1-0 i matchminut 52. Målet innebar sammanlagt 4-1 för Gefle och ett närmast hopplöst läger för Ljungskile.

Ingen dramatik

Ljungskile fortsatte att försöka, men det blev aldrig riktigt farligt. Gefle var istället närmare att dryga ut sin ledning. Bland annat då Dioh Williams kom ensam mot LSK-målvakten Alex Horwath och då Dardan Mustafa petade bollen precis utanför.

Det blev aldrig någon dramatik på slutet då Gefle stod för större delen av bollinnehavet och Ljungskile var oförmögna att skapa de riktigt heta målchanserna.

Hemmaspelarna och de drygt fyra tusen på Strömvallens läktare kunde mer eller mindre vänta in slutsignalen.

1-0 stod sig och Gefle spelar vidare i allsvenskan 2015 efter att ha vunnit över Ljungskile med sammanlagt 4-1 över två matcher.

”Bara att njuta nu”

Trots att det var fördel Gefle hela vägen, var det en glad och lättad Roger Sandberg som kunde pusta ut efter slutsignalen.

– Jag hade gärna sett att vi dödat matchen lite tidigare, säger Gefletränaren till TV12.

Johan Oremo, som gjorde mål i det första mötet, var nöjd med lagets insats i kvalspelet.

– Nu är det bara att njuta. Vi har gjort två bra matcher, säger han efter matchen.