Halmstad kunde krypa närmare kvalplatsen på hemmaplan mot Gefle.

Men jumbon kom inte närmare än ribbans underkant.

"Det här är Halmstads sista chans". Meningen har skrivits ett par gånger den här säsongen, så också inför dagens möte med Gefle.

Gapet till Trelleborg på kvalplats var tio poäng.

Ändå kom bara 2300 till Örjans vall. Och ändå försvarade sig HBK ynkligt när Jakob Orlov älgade fram, klev förbi Viktor Ljung och satte 0-1 i minut 25.

Dahlberg vallade in 1–2

Michael Görlitz kvitterade tio minuter senare med ett underligt dykskott. Bollen flög rakt upp, såg ut att swischa över, men sänkte sig och landade i mål bakom Mattias Hugosson.

Anfallet efter höll Mikael Dahlberg i från och vallade in 1-2, som stod sig till andra halvlek.

”Kan jag inte svara på”

27 minuter in i den kom dittills klumpiga Joe Sise rätt i luften och satte kvitteringen. Anfallaren hade ett par minuter tidigare avslutat ett finfint HBK-anfall genom att ta emot Anel Raskajs lyftning på bröstet och pangat bollen i ribbans underkant.

2-2 stod sig. Efteråt höll Halmstads tränare Jens Gustafsson masken uppe och sa att hoppet lever, trots att det är nio poäng upp till Trelleborg nu och sex matcher återstår.

– Absolut, absolut, sa han men ville inte ge någon procentsats på hur stor chans laget har: