Östersunds nya smäll – föll mot Örebro

Uppdaterad 2018-04-24 | Publicerad 2018-04-21

Östersund har haft en minst sagt tuff vecka utanför planen.

Inte heller på planen går det lagets väg för tillfället.

I hemmamötet med Örebro fick gästerna med sig alla tre poäng efter 0–2 på Jämtkraft Arena.

Det har stormat ordentligt kring Östersund under den senaste veckan. Klubbens ordförande Daniel Kindberg anhölls i tisdags misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Kindberg släpptes under torsdagen men misstanken mot honom kvarstår.

Trots den turbulenta veckan var det ett piggt Östersund som tog mot Örebro på Jämtkraft Arena. Hemmalaget skapade flera fina chanser inledningsvis genom Ghoddos och Sema.

Men det var gästerna som skulle ta ledningen. Daniel Björnquist kom förbi i djupet och chippade kyligt bollen över en utrusande Andreas Andersson. ÖFK-försvararen Sotirios Papagiannopoulos var ytterst nära att rensa undan på mållinjen men lyckades inte bättre än att lägga bollen i ribban. Mittbacken tilldelades därmed också självmålet.

Potter satsade offensivt

Graham Potter valde en offensivare uppställning i andra halvlek. Anfallaren Jamie Hopcutt byttes in istället för försvararen Ronald Mukiibi för att försöka få in en kvittering. Hemmalaget fortsatte att skapa en del bra chanser även i den andra halvleken. Men trots en stor ÖFK-press under större delen av den andra halvleken så lyckades inte hemmalaget få till en kvittering. Istället avgjorde Isaac Boye för Örebro när han satte 2–0 i slutminuterna. Boyes första allsvenska mål i Örebro-dressen. Örebros Filip Rogic var nöjd över de tre poängen efter matchen.

– Det blir mycket försvarsspel men vi har varit starka hela säsongen och försvarat oss bra. I dag gör vi två mål också och vinner med 2-0 så vi är jättenöjda, säger han till Cmore.

”Räcker inte till i dag tyvärr”

I hemmalaget var det så klart dystrare miner men Ken Sema menade att laget inte påverkats av det som hänt utanför planen med ordförande Daniel Kindberg.

– Vi försöker och försöker men det räcker inte till i dag tyvärr. Det är bara att köra på så kommer det snart att vända. Jag är inte orolig.

– Allt det där med Kindberg är inget vi har i våra huvuden utan det är bara här och nu och fotboll, säger Sema till Cmore.

Förlusten innebär att Östersund enbart står på fyra inspelade poäng efter fem omgångar. För Örebro ser det ljusare ut. Laget har fortfarande inte förlorat under årets säsong och står på nio inspelade poäng.