Kocken: Nu saknas bara SM-guldet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-31

Blåvitt har förberett pyttipanna

GÖTEBORG. Gun Nilsson är inkallad, råvarorna inköpta – nu saknas bara en enda ingrediens.

– Guldet, säger IFK Göteborgs kock Fredrik Bergstrand.

Följ ämnen
IFK Göteborg

Samtidigt som IFK-spelarna förbereder sig för allsvenskans stora final pågår festförberedelserna i smyg.

– Jag har inte hört något, säger Ragnar Sigurdsson.

Men inne i köket på Kamratgården är guldstöket i full gång.

När Sportbladet tittar in kommer kocken Fredrik Bergstrand med den kokta, rimmade fläskbogen som ska vara i söndagens guldmat.

”Gun håller i pytten”

Att det blir IFK:s klassiska guldpytt är förstås ingen hemlighet.

Och den pensionerade guldpyttsmästarinnan Gun Nilsson är inkallad.

– Det är Gun som håller i pytten, det är hennes pytt då och jag är bara elev. Vi satt ner i veckan och talade om vad vi skulle ha med, säger Fredrik Bergstrand.

Potatis, kött och lök finns redan i gömmorna på Kamratgården. Redan på söndag morgon börjar jobbet med att tärna ingredienserna.

– Vi lagar för 100 personer, säger kocken.

Om det inte blir guld då?

– Då blir det något annat och vi får frysa in pytten. Vi kan servera variationer på pytten till personalen under året när spelarna är borta.

Matstunden på Kamratgården är bara inledningen på firandet om IFK Göteborg tar guld. Efter pytt och sång åker spelarna ner till nattklubben Trädgår’n.

Sedan under måndagen blir det fler upptåg.

– Vi har gjort de förberedelser som krävs för att bara trycka på knappen vid ett eventuellt guld, säger IFK:s marknadschef Andrej Häggblad.

Följ ämnen i artikeln