Pigg insats - belönad med 90 minuter.

Men den här gången blev John Guidetti mållös.

Celta Vigo spelade 0-0 med Atlético Madrid i Copa del Rey.

Efter en trög höst med dåligt med speltid har John Guidetti vaknat. Han har fått chansen av tränaren Eduardo Berizzo – och levererat.

Inför kvällens cupmöte med Atlético Madrid hade 23-åringen gjort fem mål på fem framträdanden. Men i kväll blev det inga glädjevrål.

Nära i första halvlek

Landslagsanfallaren var pigg under matchen och var nära att bli målskytt i första halvlek. Han stod bland annat för ett bra väggspel i första halvlek där Atlético-målvakten Miguel Moya gjorde en bra räddning. Guidetti fick bollen efter räddningen, men flera spelare täckte svenskens skott.

Det blev 90 minuter för Guidetti, men inga mål.

Rensades innan mållinjen

Ett självmål var nära att ge Celta Vigo segern i första Copa del Rey-kvartsfinalen.

Med tio minuter kvar var förre Celta-spelaren Augusto Fernandez nära att göra självmål när Guidetti lyfte in bollen mot mål. Spanjoren styrde svenskens passning mot eget mål, men bollen rensades undan innan den nådde mållinjen.

Celta Vigo ville haft straff i slutminuterna när bollen tog på handen på Thomas Teye Partey, men domaren friade.

– Vi spelade på det sättet som vi var tvungna att göra. Om jag skulle välja ett oavgjort resultat så är ju 0-0 det bästa, säger tränaren Eduardo Berizzo enligt Faro De Vigo.