Tränaren kritiserad efter ny storförlust

Förlust med 4–0 – för andra matchen i rad.

Då ropade Halmstads supportrar efter tränaren Janne Anderssons avgång.

– Det är en mardröm såklart, säger Andersson till ppv.

Det råder skilda världar för Halmstad och Häcken. För gästerna går det mesta vägen just nu. Hisingslaget är formstarkast i allsvenskan med elva raka matcher utan förlust och på Örjans vall pulvriserades HBK med 4–0. Segern innebär att nykomlingen är uppe på femte plats i tabellen och faktiskt har kontakt med den absoluta toppen. Dessutom är Peter Gerhardssons mannar på väg att slå klubbens rekord – en sjätteplats i allsvenskan 1993.

Framgångsreceptet mot Halmstad var sylvassa kontringar. De tre första målen kom till efter snabba omställningar och iskalla avslut av Paulinho, Jonas Henriksson och Erik Friberg. Sista målet nickskarvade Henriksson in, hans tionde för säsongen.

Järdler utvisad

För Halmstad ser det nattsvart ut. Tränare Janne Andersson hoppades inför matchen att spelarna skulle visa rätt attityd. Han hade bland annat petat målvakten Magnus Bahne och ersatt honom med 19-årige Karl-Johan Johnsson som gjorde sin första allsvenska match från start. Även mittfältaren Tim Sparv satt på bänken. Men förändringarna hjälpte föga. HBK saknar självförtroende och mot Häcken rasade försvarsspelet totalt. Inte blev det bättre när Christian Järdler visades ut efter två huvudlösa varningar inom loppet av sju minuter. Efter första halvlek buades Halmstad ut av sin hemmapublik och under andra halvlek lämnade många av de 3726 åskådarna sina platser på Örjans vall.