Halmstads första superettan-seger

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2012-04-14

Nyförvärven bakom lagets 2-0-seger mot Degerfors

Efter den mediokra premiärmatchen mot Hammarby (förlust 0-1) kom Halmstad tillbaka starkt och vann hemmapremiären i superettan mot Degerfors med 2-0. Nyförvärvet Gudjon Baldvinsson gjorde båda målen.

Halmstad siktar på snabb comeback till allsvenskan. Och insatsen mot Degerfors visar att laget har förutsättningar för att återvända till svensk fotbolls finrum.

Lagets nyförvärv låg bakom segern och framförallt var det isländske anfallaren Gudjon Baldvinsson som klev fram. Han gjorde mål redan efter fyra minuters spel efter fint inspel av Antonio Rojas, nyförvärv från Ängelholm.

– Vi pratade om att komma ut med fart tidigt i matchen. Första tjugo minuterna hade vi bra press på dem, säger Baldvinsson till TV4 Sport.

Tungt för Degerfors

I den andra halvleken sköt ett annat nyförvärv från Ängelholm, Johan Blomberg, ett skott som Baldvinsson styrde i mål till 2-0.

Stor succé för Gudjon Baldvinsson som är tillbaka inom svensk fotboll efter den misslyckade sejouren i Gais 2009-10. Året hemma på Island verkar ha gjort 26-årige islänningen gott.

Trots segern var Halmstads tränare Jens Gustafsson inte riktigt nöjd.

– Vi vinner utan att övertyga, vi måste höja oss lite till, säger han till klubbens hemsida.

Degerfors gjorde en blek insats. Inte ett skott på mål under 90 minuter och laget har inlett med två raka förluster och ligger sist.