Gashis kanon sänkte Elfsborg

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-04-11

Nu leder Helsingborg allsvenskan

Ardian Gashi bjöd på en riktig kanon i inledningen på den andra halvleken när Helsingborg mötte Elfsborg.

Ett skott i krysset som ledde vägen för Helsingborg som nu leder allsvenskan.

Helsingborg tog emot Elfsborg.

Den första halvleken såg ut som många allsvenska matcher har sett ut så här långt den här säsongen.

Många felstudsar och inga mål.

– Det är svårt att spela fotboll på den här planen, sade Elfsborgs Anders Svensson i halvtid till Canal Plus.

Bortalaget var utspelade i den första halvleken och tränare Magnus Haglund valde att byta James Keene och bytte istället in Denni Avdic.

Kanonträff

Men Helsingborg inledde även den andra halvleken bäst.

Och redan två minuter in på halvleken kom ledningsmålet genom Ardian Gashi.

Bollen nådde Gashi strax utanför straffområdet, han fick till en kanonträff och bollen far in i krysset.

Snyggaste målet i allsvenskan så här långt tyckte Canal Plus-experter.

– Det var ett väldigt fint mål, höll Gashi med själv till Canal Plus.

Oväntat

Elfsborgs byte resulterade i ett kvitteringsmål, Avdic nickade in Emir Bajramis inlägg.

Men Helsingborg fick en oväntad matchhjälte då backen Markus Holgersson satte returen på en reflexräddning av Ante Covic.

– Inte alltid man gör mål, sade en nöjd matchhjälte till Canal Plus efter matchen.

2–1 och tre poäng till Helsingborg som nu går upp i ensam ledning i allsvenskan.