Succé för Djurgårdens nyförvärv i premiären

Publicerad 2022-04-04

Han lyckades hålla igen firandet första gången.

Men när Victor Edvardsen gjorde sitt andra mål i debuten för Djurgården gick det inte längre.

– Första visade jag mer respekt och andra var det så pass viktigt mål att adrenalinet tog över och jag valde att jubla, säger nyförvärvet.

Det märktes att det var många som väntat på en allsvensk premiär med cirka 20 000 på läktarna. Djurgårdsfansen bjöd på en mäktig inramning och på planen öste hemmalaget på direkt. Redan innan det gått tio minuter hade Hampus Finndell fått dubbla jättelägen, men först skjutit över och sedan på målvakten Alfie Whiteman.

Men i den elfte minuten kom målet och det var Sead Haksabanovic som gjorde det. Stjärnan, som kom till Djurgården på lån från Ryssland, drev in i mitten och satte 1-0 perfekt i bortre.

Edvardsen målskytt

Djurgården hade den första halvtimmen, men Degerfors spelade sig in mer och mer i matchen och saknade inte chanser. På mindre än en minut hade bortalaget två bollar i stolpen. Först var Isak Hien nära att glidtackla bollen i eget mål och sedan prickade Sean Sabetkar samma stolpe.

Men det stod 1–0 i paus.

Degerfors hade ytterligare en ramträff tidigt i den andra halvleken efter att Jacob Widell Zetterström räddat Rasmus Örqvists nick via ribban och ut.

Kort senare var det Djurgårdens och Haris Radetinacs tur att pricka stolpen, men på returen höll sig Victor Edvardsen framme och satte 2–0.

Nyförvärvet stod sedan för ett återhållsamt firande mot sin gamla klubb.

Degefors hade ytterligare en ribbträff efter en hörna i den 64:e minuten, men målet kom två minuter senare efter att Abdelrahman Saidi dunkat in reduceringen.

”Han tappar det”

Men det blev aldrig någon kvittering. I stället kunde Edvardsen punktera matchen med sitt 3–1-mål i 88:e. Efter sitt andra mål i matchen kunde nyförvärvet inte låta bli att fira utan sprang ut och firade med hemmafansen.

– Vi känner ju Victor. Han försökte hålla igen efter första målet och sen andra… han är den han är. Vi kan inte bli arga på det. Jag tycker han gjorde det respektfullt efter första målet, efter andra målet så tappar han det. Det kan vi alla göra ibland, säger Degerfors Sean Sabetkar.

Edvardsen själv:

– Vad ska jag ångra? Jag visar klart och tydligt respekt vid första målet. 3-1 var så pass viktig och jag valde att fira. Det har inte att göra med att jag inte respekterar klubben. Jag kommer alltid ha hjärta för dem.

– Jag är aldrig nervös inför match, men i dag har det varit ganska tufft. Det kändes hela dagen att det var något speciellt. Jag har haft det jättebra där så det är klart att det är speciellt.