Drömmen om trippeln lever vidare

Den gamla damen hade väntat på cuptiteln i 20 år.

I dag tog väntan slut.

Alessandro Matris avgörande 2-1 mål i förlängningen säkrade Juventus dubbel.

Senast Juventus tog hem cuptiteln i Italien, avgjordes finalen över två möten. Då besegrades Parma med totalt 3-0. Sedan dess har Juventus missat titeln vid tre tillfällen, 01/02, 03/04 och senast 11/12. Men i kväll skulle det säkras under ett möte med Lazio. En match som fick avgöras på tilläggstid.

Rom-laget fick en drömstart på matchen efter att lagkaptenen Stefan Radu kraftfull nickat in ledningsmålet redan efter fyra minuter. En ledning som bara skulle stå sig i sju minuter när matchens andra lagkapten Giorgio Chiellini kvitterade matchen efter en snygg aktion. Andrea Pirlo lyfte in en frispark mot straffområdet som Evra nicka ner mot Chiellini som cyklade upp i nättaket från nära håll.

Ledningsmålet bortdömt

Matchen producerade inga fler mål under ordinarie tid, trots att inhopparen Alessandro Matri hittat nätet bakom Etrit Berisha. Men anfallaren vinkades tveksamt av för offside.

– Det är lite lurigt här. Det kan lukta någon centimeter offside, säger Hasse Backe i Eurosports studio.

Istället skulle avgörande komma i förlängningen efter ännu en rivstart. Efter bara fyra minuter drog Lazios Filip Djordjevic till från distans och fick se sitt skott gå stolpe stolpe ut bakom Juve-målvakten Marco Storari.

Matri hjälte

Fyra minuter senare fick Matri sin revansch för det bortdömda målet. En långboll från Pirlo letade sig fram till anfallaren som efter lite trassel kunde placera in bollen kyligt bakom Etrit Berisha i Laziomålet.

– Det är det här du vill se. Du vill inte ha någon som tröttskalle på bänken utan du vill ha någon som kan förändra matchbilden. Matri var en riktig bastard som bara öser och öser, säger Hasse Backe.

Läs Erik Nivas hyllade dokument om Carlos Tevez!