Cristiano Ronaldo jublar efter ett av sina två mål.

Portugal krossade Bosnien och Hercegovina i returmötet.

Cristiano Ronaldo och kompani är klart för EM efter 6–2 på hemmaplan.

Ronaldo och Miguel Veloso svarade för varsin drömfrispark.

Efter det mållösa mötet på bortaplan var Portugal pressat inför kvällens returmöte på Estádio da Luz. Men det blev en sprakande målshow.

Cristiano Ronaldo, med kaptensbindeln på vänsterarmen, stegade fram och klippte in en drömfrispark redan i åttonde minuten.

Svängig match

I 24:e minuten var det sedan Nanis tur att briljera. Manchester United-stjärnan fick bollen några meter utanför straffområdet och fick på en kalasträff. Målvakten Asmir Begovic var chanslös på skottet som dök strax under ribban.

Bosnien och Hercegovina hade dock långt ifrån gett upp och fyra minuter före paus rullade Zvjezdan Misimovic kallt in reduceringen på straff efter att Fabio Coentrao tagit med handen.

I 68:e minuten såg rullgardinen ut att dras ned definitivt för gästerna när Ronaldo rundade Begovic och satte 3–1. I samma sekvens visades nämligen Senad Lulic ut för hans protester mot målet som han ansåg var offside.

Rann iväg på slutet

Men med en man mindre forcerade Emir Spahic in en ny reducering, ett mål som borde ha dömts bort för offside, och det skapade ny nervositet hos portugiserna.

Men det fanns ingen anledning till oro. Det dröjde bara sju minuter innan Helder Postiga dundrade in 4–2 på Ruben Micaels vackra framspelning.

Miguel Veloso knorrade sedan in 5–2 med en läcker frispark. Och Helder Postiga nickade in 6–2.