Mästarsmällen

Uppdaterad 2015-10-04 | Publicerad 2013-03-09

Elfsborg förlorade mot division 1-lag – nu väntar rysare: ”Rubbar vår plan”

Stor succé i den första matchen mot Ljungskile – när svenska mästarna reste till Uppsala för matchen mot division 1-laget Sirius tog det tvärstopp. En tidig utvisning grusade Elfsborgs planer.

– Den rubbar vår matchplan totalt, säger Johan Larsson till klubbens hemsida.

I och med 5–1-segern i den första matchen mot Ljungskile hade Elfsborg läge att skaffa sig ett rejält ryck inför slutrundan i grupp 1.

Istället åkte man på en rejäl knock och nu krävs det att man slår Gais i den sista avgörande matchen om en vecka.

Andreas Klarströms röda kort i den fjärde minuten blev kostsamt värre för mästarklubben. Särskilt eftersom Sirius Elliot Käck knorrade in 1–0 på den efterföljande frisparken.

”Uppförsbacke”

– Vi går upp tidigt på morgonen för att åka dit och göra en rejäl insats och så får vi en utvisning efter fyra minuter som rubbar vår matchplan totalt. Och sen sätter de frisparken till råga på allt, då har vi en uppförsbacke inte bara spelmässigt utan även målmässigt, säger Johan Larsson.

Och det skulle bli värre.

Tidigt i den andra halvleken kom nästa kalldusch för bortalaget när Ante Björkebaum, från misstänkt offsideposition, dubblade ledningen för Sirus.

19-åring reducerade

Elfsborg gav dock aldrig upp trots det decimerade manskapet, och det skulle betala av sig. 19-årige Simon Hedlund fick in en reducering med knappa halvtimmen kvar på klockan.

– Jag försöker hitta in till Lasse (Nilsson) som var fri men bollen touchar lite turligt en försvarare och går in i mål, säger målskytten till elfsborg.se.

Avgörs nästa söndag

När sedan före Djurgårdsspelaren Johan Arneng fick syna det röda kortet med 15 minuter kvar på klockan blev det dramatik i matchen.

Men närmare än så kom aldrig Elfsborg och samtidigt slog Gais Ljungskile med 2–1. Nu är det bäddat för en rysare: Lagen möts i den sista omgången den 17 mars.  Elfsborg är i nuläget tre poäng bakom men kommer i kraft av en seger på Borås Arena att vinna gruppen på målskillnad.