Elfsborg jagar Kalmar i den allsvenska toppstriden – en jakt boråsarna såg ut att få göra utan en av lagets bästa spelare den här säsongen.

Efter en halvtimme spelad mot Malmö FF tvingades Stefan Ishizaki lämna planen på bår med svåra smärtor i sitt högra knä.

Grinade illa

Smällen fick han i ett hopslag med Malmös back Cristian Järdler.

Ishizaki gömde ansiktet innanför tröjan när han fick behandling av Elfsborgs medicinska team vid sidan av planen.

Några minuter tidigare hade just Ishizaki gett Elfsborg ledningen med ett distansskott. Målet var hans åttonde för säsongen och med det är han lagets bästa målskytt den här säsongen.

Räknar med spel redan i nästa match

Skadan ska enligt läkarna inte vara allvarlig utan det rör sig om en blödning i knät.

Eventuellt kan Ishizaki vara tillbaka redan nästa match.

– Jag har förhoppningar om att ha med Ishizaki mot Hammarby på tisdag, säger tränaren Magnus Haglund till TT.

Strax före paus utökade Elfsborg till 2-0 sedan Anders Svensson rivits ner i straffområdet.

Daniel Mobaeck slog in straffen.

I andra halvlek ökade hemmalaget på till både 3-0 (Emir Bajrami) och 4-0 (James Keene) och jakten på serieledande Kalmar går vidare.