Lättnaden: krisklubben hann registrera stjärnförvärven

Barcelona har länge dragits med stora ekonomiska svårigheter.

Ett överhängande hot har varit problemen att stjärnförvärv som Robert Lewandowski och Franck Kessie inte ens ska kunna registreras för spel.

Lösningen på problemet? En andelsförsäljning av sitt eget tv-produktionsbolag för en miljard kronor, skriver Daily Mail och Sky Sports.

Supportrar, klubbledning och spelare kan andas ut, åtminstone för stunden.

Efter många om och men har FC Barcelona, med 24 timmar kvar till ligastart, lyckats få igenom en registrering av (nästan) alla nyförvärv från i sommar.

Den viktigaste och största i form av Robert Lewandowski är genomförd, samtidigt som Franck Kessie, Raphinha och Andreas Christensen även de kan spela i premiären.

Sålt delar av sitt produktionsbolag

Lösningen på problemet uppges vara en försäljning av det egna tv-produktionsbolaget, där klubben gör sig av med nästan 25 procent av ägarskapet, uppger Daily Mail. Enligt Sky Sports är affären värd cirka en miljard kronor.

Efter en granskning av affären som La Ligas ekonomiska kommitté har gjort, ansåg man att allt var i sin ordning och att tillräckligt mycket likvida medel fanns för att spelarna skulle kunna registreras.

Det finns däremot frågeteckan kvar – Daily Mail uppger att ytterligare lönesänkningar behöver göras för att Jules Koundé ska kunna komma till spel.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London –läs mer HÄR


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN